جلوگیری از کمردرد هنگام اسباب کشی

کمردرد هنگام اسباب کشی برای مستاجران و افرادی که دائم در حال مهاجرت هستند دردی آشنا است. جا به جایی لوازم، بسته بندی، آشنا نبودن با اصول باربری و تمیزکاری از مواردی هستند که باعث ایجاد کمردردهای هنگام اسباب کشی می ‌شوند.

نکته های پر اهمیت هنگام اسباب کشی

به طور کلی هر اقدام فیزیکی نادرست مانند راه رفتن نادرست، نشستن اشتباه و همه مواردی که روی کمر و مهره‌ها تاثیر بگذارند، در دراز مدت باعث صدمه زدن به اندام ها و تغییر حالت ستون فقرات می شود.

حمل و نقل اشتباه وسایل هنگام اسباب کشی می تواند باعث آسیب های جدی به ستون فقرات و کمردرد های طاقت فرسا شود. مهم ترین نکاتی که برای جلوگیری از کمردرد هنگام اسباب کشی باید به آن ها توجه کرد شامل مواردی هستند که در ادامه به آن ها می پردازیم.

سعی کنید تا حد امکان حمل و نقل وسایل را به افراد ماهر و باتجربه بسپارید

در اسباب کشی شما هر چقدر هم قدرت بدنی بالایی داشته باشید، در صورت نداشتن تجربه و مهارت امکان کمردرد هنگام اسباب کشی وجود دارد. نیروهایی که در باربری استخدام شده اند،آموزش دیده هستند. مطمئن باشید آن ها در حمل و نقل وسایل خانه تجربه و مهارت کافی را دارند.

داشتن تخصص و مهارت در باربری بدون آسیب دیدن وسایل و بدون خسارت مالی و جانی از صفات قابل اهمیت نیروهای باربری است. بهترین کار برای جلوگیری از کمردرد هنگام اسباب کشی سپردن کار به نیروهای متخصص است.

اگر شما هم دغدغه اسباب کشی با کودکان را دارید، پیشنهاد میکنیم مقاله بارسان 4818 درباره این موضوع را مطالعه کنید.

اسباب کشی هم نوعی ورزش است پس قبل از شروع حتما گرم کنید

سعی کنید حتما قبل از شروع اسباب کشی و بلند کردن وسایل سنگین، در خانه با ورزش و انجام حرکت های مخصوص بدنتان را گرم کنید و ضربان قلبتان را بالا ببرید. با انجام این کار از شوک ناگهانی به عضلات با بلند کردن وسایل سنگین، جلوگیری کنید.

تنها جا به جا نکردن اجسام سنگین، از کمردرد هنگام اسباب کشی جلوگیری می کند

کمک گرفتن از دیگران، بهترین روش برای جا به جا کردن اسباب حجیم و سنگین است. جا به جایی وسایل سنگین موجب کمردر هنگام اسباب کشی می شود.

 کمک گرفتن از دوستان در زمان اسباب کشی باعث می شود شما مجبور نباشید به تنهایی وسایل سنگین را جا به جا کنید‌. زمانی که یک جسم سنگین را چند نفری بلند کنید وزن جسم بر روی افراد تقسیم می شود و احتمال آسیب دیدن کمر، کمتر است.

برای بلند کردن اجسام سنگین از زانوها استفاده کنید

اکثر افراد برای بلند کردن اجسام سنگین از کمر خود استفاده می کنند. این کار بسیار اشتباه و غلط است و ممکن است آسیب های جبران ناپذیر به ستون فقرات وارد کند. نگذارید فشار حمل بار مسقیم به کمرتان وارد شود.

برای بلند کردن اجسام بهتر است فرد از زانوهایش کمک بگیرد چون انعطاف پذیری بالاتری دارد. علاوه بر این زانو‌ها از مقاومت بیشتری نسبت به دیگر اندام ها دارند. برای انجام این کار ابتدا روی زانوهای خود بنشینید و سپس جسم را بلند کنید.

به بالا نگاه نکنید

بیشتر افراد عادت دارند زمان بلند کردن اجسام گردنشان را بالا بگیرند و به بالا نگاه کنند. عضلات ستون فقرات هر چه صاف تر باشد، مقاومت بیشتری نیز دارد و نیروی بیشتری هم تولید می کند. پس این نکته را فراموش نکنید که هنگام بلند کردن اجسام سرتان را صاف نگه دارید و به بالا نگاه نکنید.

در حین کار استراحت کنید

بعضی از افراد عادت دارند تا تمام کارهای خود را انجام دهند و بعد استراحت کنند. این افراد در حین انجام کار متوجه درد شدید کمرشان میشوند ولی به آن اهمیت نمی دهند چون نمی توانند وضع نابسامان خانه را تحمل کنند. لطفا این کار را انجام ندهید و هر چند دقیقه یکبار استراحت کنید تا بدن شما فرصت بازیابی نیرو را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: چک لیست اسباب کشی + نکات و ترفندهای کلیدی

استفاده از دالی مبلمان و لوازم کمکی برای جلوگیری از کمردرد هنگام اسباب کشی

امروزه وسایل متنوعی برای راحت تر انجام دادن امور زندگی در اختیار مردم قرار گرفته است. دالی مبلمان چرخ های متحرکی هستند که می توانند در حمل و نقل و جا به جایی وسایل بسیار کارآمد باشند. این چرخ ها کار جا به جایی وسایل را بسیار راحت تر می کنند و از آسیب دیدن کمر جلوگیری می کنند. دالی مبلمان، برای جا به جایی لباس شویی، یخچال، فریزر و سایر اجسام سنگین، استفاده می شود.

دوش آب گرم بعد از اتمام کار فراموش نشود

بعد از تمام شدن جا به جایی سراغ کارهای سنگین نروید. دوش آب گرم بهترین راه حل، برای کاهش درد و تورم عضلات است. انجام این کار بعد از یک روز سخت برای شما آرامش روحی به ارمغان می آورد.

بیشتر بخوانید: نکاتی برای اسباب کشی مسافت های کوتاه

رعایت نکات و قواعد حمل بار برای جلوگیری از کمردرد هنگام اسباب کشی

برای جلوگیری از کمردرد هنگام اسباب کشی لازم است نکات زیادی را رعایت کنید. علاوه بر نکات قبلی، نکات دیگری نیز برای کمتر آسیب دیدن ستون فقرات در زمان اسباب کشی وجود دارد. مهم ترین نکته ها، موارد زیر هستند:

  • برای حفظ تعادل هنگام جا به جایی وسایل، قبل از بلند کردن اجسام صحیح بودن بسته بندی را چک کنید.
  • هیچ وقت از خودتان این سوال را نپرسید که پس کارگرها چطور وسایل را جا به جا می کنند. چون که آن ها تجربه چند ساله دارند ولی شما ندارید.
  • واقع بین باشید و قدرت بدنی خود را بپذیرید و سعی در بلند کردن اجسام بسیار سنگین که خارج از تحمل شماست، نکنید.
  • قبل از بلند کردن اجسام وزن وسایل را تخمین بزنید تا در صورت نیاز از دوستانتان کمک بگیرید.
  • هنگام جا به جایی وسایل تا حد امکان آن ها را نزدیک بدن خود نگه دارید. هر چه وسیله از بدن دور تر باشد جا به جایی سخت تر و احتمال آسیب دیدن وسایل بیشتر است.
  • سعی کنید وزن اجسام را روی عضلات خود بگذارید تا کمتر سنگینی را روی ستون فقرات احساس کنید.
  • علاوه بر این که نباید سرتان را بالا بگیرد، نباید سرتان را پایین بگیرید. سعی کنید سرتان را صاف نگه دارید تا کمتر به ستون فقراتتان آسیب وارد شود.

جمع بندی

جلوگیری از کمردرد هنگام اسباب کشی مسئله ای بسیار مهم و حائز اهمیت است. آسیب های مالی به مرور زمان جبران می شوند، ولی آسیب های جانی جبران ناپذیر هستند. شرکت بارسان با بیمه بار، تا آخرین لحظه و نهایت سرعت در هنگام اسباب کشی همراه شما است. علاوه بر این، شرکت با مقرون به صرفه ترین ماشین و مناسب ترین هزینه، حمل و نقل و جا به جایی وسایل شما را به عهده می ‌گیرد.

5/5 - (1 امتیاز)