ایمنی در بارگیری و تخلیه بار

ایمنی در بارگیری و رعایت آن نکات مهمی هستند که باعث می‌شود تا بار بسلامت به مقصد برسد، در این مطلب سعی کردیم به این نکات با اهمیت بپردازیم. ایمنی در بارگیری و رعایت نکات مربوط به آن باعث می‌شود تا بار بسلامت به مقصد برسد و مشکلی برای راننده و بار به وجود نیاید. همچنین رعایت نکات مربوط به ایمنی در بارگیری موجب می‌شود تا خسارت مالی متوجه صاحب بار و راننده نشود. در این مطلب شما را با نکات مهمی در خصوص بارگیری و موارد ایمنی در این رابطه آشنا می‌کنیم.

اهمیت ایمنی در بارگیری

بسیاری از خسارات مالی که در هنگام بارگیری رخ می‌دهند به دلیل عدم توجه به نکات مهم ایمنی در بارگیری است. زیرا سهل انگاری در بستن بار و استفاده از ابزارهای ایمنی موجب می‌شود تا بار در طول مسیر باربری بین شهری و درون شهری دچار ضربه و فشار شود و نتواند سلامت خود را تا رسیدن به مقصد حفظ کند. این مساله به دلیل عدم حرفه‌ای بودن راننده و کارگران است. همچنین تخلیه بار نیازمند داشتن علم و آگاهی است، در این‌صورت می‌توان بدون آسیب بار مورد نظر را جابجا کرد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید مقاله نکات ایمنی حمل بار را در سایت مطالعه کنید.

نکات مهم در مورد رعایت اصول ایمنی در بارگیری

با عمل به نکته‌های زیر به آسانی می‌توان یک باربری بی خطر و بدون آسیب تجربه را کرد. این نکات عبارتند از:

انتخاب خودرو مناسب جهت حمل بار

برای داشتن بهترین روش در بارگیری بار ابتدا باید نسبت به تجهیز خودروهای حمل و نقل به وسایل ایمنی اقدام نمود. اما پیش از آن، انتخاب درست وسیله نقلیه متناسب با نوع کالایی که قرار است حمل شود بسیار اهمیت دارد. خودرو ویژه حمل کالا باید از نظر ظرفیت و اندازه با کالای مورد نظر تناسب داشته باشد. زیرا این خودرو باید فضای کافی برای جاسازی بار را به داخل خود داشته باشد. همچنین میزان باری که داخل خودرو بارگیری می‌شود نباید از حدود استاندارد در آیین نامه حمل بار درون شهری و باربری بین شهری در جاده‌های کشور بیشتر باشد. همچنین طول, عرض و ارتفاع بار نیز نباید از حد مجاز و قانونی آن تجاوز نماید زیرا ممکن است در طول راه با موانع بین راهی برخورد داشته باشد. همچنین توجه به مرکز ثقل بار در زمان بارگیری بسیار مهم است و باید کمترین فاصله را از کفی و سطح جاده داشته باشد. هر چه مرکز ثقل بار در ارتفاع بالاتری از سطح زمین باشد در هنگام دور زدن باید سرعت ماشین کمتر شود. بنابراین حمل بارهای با مرکز ثقل بالا باید با احتیاط بیشتری انجام شود. کارشناسان مجموعه بارسان ۴۸۱۸ به واسطه تجربه ی چندین ساله خود در صنعت حمل و نقل مخاطبان را به بهترین نحو هدایت و بهترین وسیله حمل را برای آنها انتخاب می‌کنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره شیوه صحیح حمل بار می توانید بلاگ “شیوه درست حمل بار در بلند کردن دستی اجسام” را مطالعه کنید.

 شرایط استاندارد یک خودروی حمل اثاثیه 

کف خودرو نباید لغزنده باشد و حتی‌الامکان باید دارای پوشش موکت باشد. باد لاستیک‌های خودرو‌های حمل بار باید مرتبا بازبینی و تنظیم شود. در غیر این‌صورت، خطر ترکیدگی لاستیک‌ها تحت فشار وجود دارد. خودرو حتی‌الامکان باید مسقف باشد. راننده خودرو باید مجهز به انواع طناب‌، گیره‌هاو تعدادی پتو برای محکم کردن وسایل باشد. هیچ وسیله‌ی اضافه‌ای نباید پیش از بارگیری در عقب وانت یا نیسان وجود داشته باشد, رعایت نکردن یکی از شرایط استاندارد ذکر شده برای خودروها می‌تواند اصول ایمنی در بارگیری را زیر سوال ببرد.

استفاده درست ازچادر

در خصوص (بارهای کوچک با تعداد بالا)مثل جعبه ابزار و پیچ و مهره و لوازم آرایشی بهداشتی چادر مانع دزدیدن بار توسط موتورسوارها در حین حرکت میشود. چادرها نقش بسیار مهمی در حفاظت از بار در هنگام شرایط آب و هوایی نامساعد دارند. خصوصا چادرهای برزنتی در شرایط جوی مثل باد، باران، گرد و غبار و خاک می‌توانند برای ایمنی در بارگیری و حفظ کیفیت بار بسیار مناسب باشد. علاوه بر این از چادر در زمانی می‌توان به عنوان ابزاری برای مهار بار استفاده کرد که بار مورد نظر ما سبک باشد.

نکات ایمنی بارگیری و تخلیه بار

 گره زدن در اسباب کشی

طناب از دیگر وسایلی است که می‌توانید به کمک آن بار را به خوبی ببندید. محکم بستن بار به وسیله طناب باعث می‌شود که در طول مسیر جابجا نشود و وسایل بر روی یکدیگر نیفتند. این ابزار که کاربرد بسیار وسیعی در حمل‌و‌نقل و باربری دارد برای بارهایی با وزن پایین مناسب است. یکی از مهم‌ترین اصولی که باید در نحوه چیدن درست وسایل در وانت یا نیسان به آن توجه شود، گره زدن است. برای این کار باید از طناب‌های محکم و مخصوص حمل بار استفاده کرد. طناب‌کشی و فشار گره هم لحاظ شود چون فشار بیش از حد گره بار را آسیب میزند. انواع گره‌های زیر در هنگام اسباب‌کشی، می‌توانند مؤثر باشند: مربعی،بولین،کوهنوردی،خمیده،نیمه‌گردان،گره قلاب ماهی‌گیری

 توجه به بارهای پر خطر در بارگیری

هنگام قرار دادن بار روی بارگیر باید توجه داشت که این کار نباید پایداری, هدایت و کاهش و افزایش شتاب خودرو حمل را تحت تاثیر قرار دهد و به محورها فشار وارد کند. اگر قرار است چند نوع بار مختلف روی ماشین بارگیری شود  ابتدا باید از بارهای بزرگتر و سنگین تر شروع کرد و بارهای ضعیف تر پشت یا روی بارهای بزرگتر و مقاوم تر جای گیرد. زیرا در زمان ترمزهای ناگهانی ممکن است به بارهای کوچک در اثر کاهش ناگهانی شتاب آسیب وارد شود. برای بارگیری بارهایی که پتانسیل ایجاد خطر را دارند باید به گونه‌ای عمل کرد که در زمان ترمز و انحراف وسیله نقلیه خطری برای دیگران و راننده به دنبال نداشته باشد.

بار زدن اصولی و به ترتیب چیدن وسایل

هنگام اسباب‌کشی، آشنایی با نحوه چیدن درست وسایل در وانت یا نیسان، اهمیت بسیاری پیدا می‌کند. در نحوه بار زدن درست وسایل به ترتیب زیر وارد خودرو می‌شوند:

  • وسایل سنگین
  • وسایل نیمه‌سنگین و بزرگ
  • کارتن‌های سنگین
  • کارتن‌های سبک
  • کارتن‌های حاوی وسایل شکستنی
  • وسایل متفرقه

رعایت تعادل وزنی و پوشاندن فواصل با لوازم ضربه‌گیر مانند پتو و پارچه دو اصل مهم در چیدن بار هنگام اسباب‌کشی هستند. درنهایت نیز باید وسایل را با استفاده از طناب‌ها و انواع گره‌های تخصصی به بدنه خودرو متصل و محکم‌سازی کرد. تنها در صورت رعایت این موارد است که می‌توان تجربه سنگین اسباب‌کشی را با آرامش خاطر و بدون خسارت، پشت سر گذاشت.

نتیجه‌گیری
کلیه کسانی که قصد انتقال بار دارند، اعم از شرکت های باربری و پیمانکـاران حمـل و نقـل در جهت تبادل کالا و عملیات حمل ونقل می‎‌‌‌توانند از این مطلب جهت افزایش ایمنی در بارگیری استفاده کنند. رعایت موارد ذکرشده برای هر فـرد حقیقـی یـا حقـوقی کـه وظیفه انتقال وجابجایی بار و حمل اثاثیه را بر عهده می گیرد الزامی است. مشتریان باید بر اجرای درست این قوانین اعم از تجهیز خودروهای حمل و نقل به وسایل ایمنی در حین دریافت، بارگیری و تحویل بار نظارت داشته باشند و کیفیت انجام امور را خود کنترل نمایند
.

به این مقاله رای دهید